• Autó
Autószektor

"Nekik nyolc"

Rendhagyó módon a Ford a pezsgőbontást nem az év végére, hanem az év elejére hagyta. Talán nem véletlenül, hiszen az ismét kiváló eredményeket produkáló márka 2018 tovább folytatja offenzíváját, aminek kiválóan megágyaztak a 2017-es statisztikai adatok.

A Ford továbbra is felszálló ágban van. A márka immáron nyolc éve domináns szereplője a hazai autókereskedelemnek. 2017-ben 15,5 százalékos növekedésével a honi piac 11,77 százalékát tudhatja magénak a személyautók és kishaszonjárművek gépjárművek szegmensében, ami szám szerint 16 033 autót jelent. A húzóágazatot a kishaszonjárművek jelentik, amin belül kiemelt szerepe volt a Ford Rangernek. A márka pick-upja 37 százalékos szegmensbeli részesedése önmagért beszél, így további kommentár nélkül is megállja a helyét az évértékelésben.

Szamosi Viktor Forrás: Autószektor

Szamosi Viktor Forrás: Autószektor

A Mustang hatás kis hazánkban is éreztette hatását, ami aztán jótékonyan visszaköszönt a statisztikában is. A sportkocsik mezőnyében 20,14 százalékos eredményével stabilan áll a dobogó legfelső fokán és az eladott mennyiségét tekintve európai mércével is dicséretes.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója összegzésében elmondta, hogy „A hazai sikereinket elsősorban annak köszönhetjük, hogy a Ford nemcsak egy szegmensben nagyon jó. A gépjármű szegmensek talán legszélesebb spektrumát fedjük le, és szinte minden kategóriában az elsők között szerepelnek modelljeink. A Ford már nemcsak a hagyományosan erős a Transit-kategóriában kimagasló, de vezetjük a pick-upok és a sportautók eladási listáját is. Sőt, a 2018-as év új bevezetéseivel további szegmensekben is az első helyet célozzuk."

  Természetesen az adatok csillogása csak egy darabja a sikernek. A márka reputációját és minden nyolcadik vásárló bizalmát a jó ügyfélstratégia is segítette. Növekedett az értékesítési és márkaszerviz-hálózat is, és ez a tendencia az elkövetkezendő időszakban is szerves része lesz az üzletpolitikának. Csak úgy, mint a Ford Credit finanszírozási konstrukció is, ami kiállta a válság zivataros időszakait is. Ezzel kapcsolatban örvendetes tényként és a bizalom jeleként aposztrofálták, hogy erősödött az a magánvásárlói réteg, akik igénybe vették a márka pénzügyi szolgáltatásait, melynek új elemként a tavaly bevezetett Ford Bérlet konstrukció is jól szerepelt.

  Ford Fiesta Forrás: Autószektor

  Ford Fiesta Forrás: Autószektor

  A Ford továbbra is jelentős figyelmet szentel a holdudvari tevékenységeknek, aminek részeként aktív szerepet vállal a szakember utánpótlás területén. A jelenleg is futó Ford Karrierprogramhoz 6 középiskola csatlakozott, de ez a szám a tervek szerint közel a duplájára is nőhet 2018-ban. A program célja, hogy egyfelől visszaállítsa az autószerelő szakma presztízsét, másfelől pedig, hogy biztosítsa a jól képzett és motivált utánpótlást.

  A társadalmi szerepvállalás egy másik lába ugyancsak a fiatal generációra fókuszál, melynek keretén belül honi márkaképviselet is csatlakozott a cég globális kampányához a Ford Driving Skills for Lifehoz. A program a friss jogosítványt szerzett fiatal sofőrök számára állított össze olyan vezetéstechnikai feladatokat, amiken keresztül nemcsak kipróbálhatják magukat a legváratlanabb vészhelyzetekben, hanem az instruktorok segítségével megfelelő válaszokat is kapnak ezek megoldására.

  Ford Ecosport 2018 Forrás: Autószektor

  Ford Ecosport 2018 Forrás: Autószektor

  Persze a legfontosabb kérdés, – pestiesen szólva – hogy mi van a zsákban 2018-ra. Nem maradunk meglepetések és újdonságok nélkül ebben az évben sem. Modellfrissítésen esik át szinte a teljes Ford haszonjármű paletta. Megérkezik Magyarországra a megújult Transit és Tourneo Custom, illetve az új Connect és Courrier teher-, és személyszállító változata is. 

  Az idei év tartogat meglepetéseket Fiesta fronton is, jön a várva várt Fiesta crossover Active és a csúcsmodell Fiesta ST is. A Mustang is megújul, de legnagyobb durranás mégis csak a vadonatúj Focus debütálása lesz.

  További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára

  Kommentek:

  Top 16