• Sport
Faktor

Néhány üveg sör mentette meg Babosékat Wimbledonban

Babos Tímea döntőbe jutott Wimbledonban a női párosok versenyében, amit partnerével, Jaroszlava Svedovával elveszített a Williams testvérekkel szemben. A magyar teniszező (aki 754 millió forintot keresett már ebben az évben) hazajött pár napra Magyarországra, a Kisalföldnek pedig interjút is adott.

Babos (balra) és Svedova (Fotó: Europress - Clive Brunskill/Getty Images)

Babos (balra) és Svedova (Fotó: Europress - Clive Brunskill/Getty Images)

Babos egyesben most 45. a világranglistán, párosban viszont a döntőbe jutásnak köszönhetően feljött a 11. helyre. Néhány napra jött csak haza, hogy meglátogassa nemrégiben született unokahúgát. A Kisalföldnek elmesélte, hogy a wimbledoni döntő után a Williams testvérekkel együtt doppingvizsgálatra vártak, de nem tudtak gyorsan mintát produkálni, ezért külső segítségre volt szükség.

Négyen együtt közösen várakoztunk a doppingvizsgálatra a mérkőzés után, akkor beszélgettünk néhány szót. A testvérek közül a világelső Serena a beszédesebb, vele könnyebb szót érteni. Úgy vélekedett, hogy jó mérkőzésen vagyunk túl, amelyen mindenki jól játszott. Aztán Venus edzője is odaült az asztalunkhoz, ő is bekapcsolódott a beszélgetésbe. Volt rá idő, mert nem tudtunk gyorsan mintát produkálni. Jaroszlava edzőjének kellett hozni néhány üveg sört, hogy gyorsítsunk a folyamaton.

Az interjú későbbi részében Babos azt mondta, az a célja a következő fél évben, hogy egyesben bekerüljön a legjobb 32 közé, mert így automatikusan kiemelt lenne a Grand Slam-versenyeken. Új edzőjével, Thomas Drouet-val 2-2,5 fél óta dolgozik, így technikai és taktikai téren is előrelépett saját bevallása szerint, hozzátéve, hogy pszichikailag még fejlődhet, ebben a saját pszichológusa is segíthet neki.

Kommentek:

Top 0