• Krimi

Negyven banánt etetett meg a rendőrség a tolvajjal, aki lenyelt egy arany nyakláncot

Rendhagyó módszert választottak az indiai rendőrök egy lopott aranylánc visszaszerzésére: negyven banánt etettek meg a tolvajjal. Az ékszert lemosták és fertőtlenítették, de a korábbi tulajdonos nem volt hajlandó hozzáérni.

A férfi Mumbai utcáin egy nőtől lopta el az arany nyakláncot, majd megpróbált elmenekülni. Amikor a rendőrök üldözőbe vették, lenyelte az ékszert. Ezután letagadta a bűntettet, de a rendőrség bevitte a kórházba, ahol a röntgen kimutatta a férfi gyomrában a lopott nyakláncot – írja a Guardian.

A nyakláncot előbb beöntéssel akarták eltávolítani a tolvajból, de ez nem vezetett a kívánt eredményre. Az ékszer sehogyan sem akart kijönni belőle. Az orvosok ekkor műtétet javasoltak, de ezt a rendőrök túl drága megoldásnak találták – ezért vettek egy csomó banánt.

„Egy nap alatt több, mint negyven banánt etettünk meg vele. Ennek köszönhetően megtaláltuk a nyakláncot. Lemostuk és fertőtlenítettük.” – mondta Shankar Dhanavade, a Mumbai rendőrség főfelügyelője.

Fotó: Europress / Arif Ali - AFP

Fotó: Europress / Arif Ali - AFP

Nem ez volt az első alkalom, hogy az indiai rendőrség ehhez hasonló módon próbált visszaszerezni lenyelt, lopott tárgyakat. Tavaly júliusban egy férfi szintén egy nyakláncot nyelt le – huszonöt banánt és több liter, hashajtóval kevert tejet kellett meginnia, míg a rendőrség visszaszerezte az ékszert. Áprilisban pedig hatvan banánt etettek meg egy nagy medálú nyakláncot lenyelő tolvajjal.

Bár a rendőrség most visszaadta a tulajdonosnak a nyakláncot, a nő nem akarta többet megérinteni az ékszert, ezért egy ékszerész műanyag zacskóban vitte el a láncot.

Top 0