• Belföld
MZ/X

Négytagú bűnbanda zsarolt ki milliókat balatonfüredi áldozatuktól

Az elkövető és három nő társa közel hét millió forintot zsákmányolt, amit hallgatásukért cserébe kértek.

Zsarolás miatt indult büntetőeljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon négy személy ellen, akiket a rendőrök őrizetbe vettek és gyanúsítottként hallgattak ki-írja a police.hu.

Az eljárás adatai alapján az áldozat bejelentést tett a rendőrségen arról, hogy egy magát hivatalos személynek kiadó férfi több alkalommal pénzt követelt tőle azzal az indokkal, hogy tudomása van az általa korábban elkövetett bűncselekményekről. Az elkövető és a zsarolásban közreműködő három nő összesen közel hétmillió forintot kényszerített ki tőle.

Ezután a balatonfüredi nyomozók március 27-én a követelt pénzösszeg egy részének átadásakor egy veszprémi parkolóban elfogtak egy 22 éves pétfürdői férfit, valamint egy 19 éves nőt. Társaikat, egy 48 éves vilonyai és egy 32 éves csajági nőt pedig aznap este otthonaikban igazoltatták a rendőrök. A négy embert előállították, őrizetbe vették és zsarolás bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az illetékes bíróság végül 2019. március 29-én jóváhagyta a letartóztatásukat is. 

Kommentek:

Top 0