• Külföld
Faktor

Négymillió ember banki adatai egy kamasznál

A 15 éves hackert hétfőn kapták el Észak-Írországban. Állítólag négymillió előfizető személyes adatait lopta el a fiú.

Észak-Írországban kapták el, egyelőre nem árulták el a nevét, azt pedig nem tudják, hogy voltak-e társai. Amit tudnak a rendőrök, az az, hogy a fiú részt vett a TalkTalk brit internet- és telefonszolgáltató elleni hackertámadásban. Még az is elképzelhető, hogy mind a 4 millió előfizető személyes adatait megszerezte. Ez azt jelenti, hogy az összes előfizető postacíme, e-mail címe, a hitelkártyaadataik és a születési dátumaik is mind megvannak neki - írja a Sky News.

A vállalat vezérigazgatója, Dido Harding a hétvégén elmondta, hogy emailben pénzt követeltek azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra az adatokat.

A brit sajtó szerint több előfizető is arról mesélt, hogy telefonhívásokat kaptak, és a hívó a TalkTalk biztonsági alkalmazottjának mondta magát, és pontosan tudta személyes adataikat. Többen bedőltek a trükknek, így a csalók több száz fontot is le tudtak emelni a bankkártyákról.

A TalkTalk cégnek különösen kellemetlen az, ami a támadás után kitudódott: szakértők már jó ideje figyelmeztették a vállalatot, hogy gyenge a biztonsági rendszerük. Ennek ellenére nem tettek semmit a hírek szerint.

Top 0