• Belföld
Faktor

Négyezer középiskolás utazhat külföldre

A Rákóczi Szövetség szerint az idén mintegy négyezer középiskolás utazhat a határon túlra március 15-én a szervezet támogatásával ünnepelni.

A március 15-ei diákutaztatási program keretében 90 középiskola pályázott sikerrel Kárpát-medencei utazási támogatásért. Csaknem négyezer magyarországi diák utazhat így valamely határon túli magyar településre és ünnepelhet ottani diáktársaival.

Az érintett iskolák közül 36-ból utazik csoport a Felvidékre, 32-ből Erdélybe, illetve a Partiumba, 12-ből a Vajdaságba, 3-ból Kárpátaljára, 2-2 iskolából pedig Szlovéniába és Horvátországba.

Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat, amihez a Rákóczi Szövetség a diákok számától függően legfeljebb 200 ezer forint értékű utazási kerettámogatást ajánl fel - írja az MTI.

A szövetség 1994 óta hirdeti meg március 15-ei diákutaztatási programját, a pályázatra bármely magyarországi középiskola jelentkezhetett.

A szervezet múlt évi programjai keretében március 15-én, június 4-én és október 23-án 431 kárpát-medencei középiskola több mint 13 ezer diákja utazhatott.

Top 0