• Krimi
Faktor

Figyelmetlen volt a nagypapa, négyéves unokája halt meg a kocsiban

A kicsinek volt gyermekbiztonsági ülése, azonban a baleset idején nem abban ült.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset okozása miatt emelt vádat az ellen a békéscsabai férfi ellen, aki egy kisteherautóval nekiütközött egy pótkocsis traktornak, melynek következtében a vele utazó 4 éves unokája meghalt.

A békéscsabai férfi tavaly november végén egy könnyű pótkocsis kisteherautóval közlekedett a 47-es főúton, Derecske felől Berettyóújfalu irányába. Vele utazott a felesége, valamint 8 és 4 éves unokái. A férfi a felesége, valamint a 8 éves gyermek bekötött biztonsági övvel, illetve gyermekbiztonsági ülésben utazott. A legfiatalabb gyereknek is volt gyermekbiztonsági ülése, azonban a baleset idején nem abban ült.

A vezetéskor nem volt akadálya annak, hogy a férfi megfelelő távolságról észlelje az előtte haladó pótkocsit vontató traktort - írja az Ügyészség. A férfi azonban nem figyelt és olyan későn vette észre, hogy hirtelen vészfékezéssel nekiütközött a pótkocsi bal hátsó részének. Az ütközés következtében a nagypapa által vezetett kocsi megpördült és átsodródott a szemközti forgalmi sávba, majd egy pótkocsis nyerges vontatónak csapódott.

A baleset következtében a kiskorú gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A nagypapa, felesége, valamint 8 éves unokájuk nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészséghalálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetést kért a férfira.

Kommentek:

Top 0