• Sport
Faktor

Negyedik lett Michelisz a szlovákiai időmérő edzésen

Michelisz Norbert a negyedik rajthelyet szerezte meg a túraautó-világbajnokság (WTCC) Szlovákiai Nagydíjának időmérő edzésén. Így is ő volt a leggyorsabb hondás szombaton.

Fotó: michelisz.hu

Fotó: michelisz.hu

A magyar versenyző a pénteki teszten, és a szombati két szabadedzésen is a leggyorsabb hondás volt a mezőnyben. Az időmérő a világbajnok José María López hibájával kezdődött: a Citroën argentinja kicsúszott a kavicságyba, így mehetett is vissza a boxba, hogy megtisztítsák az autóját. Nem sokkal később Hugo Valente is a sóderágyban végezte, jött is a piros zászló, mert túl sok törmelék került az aszfaltra.

A tíz perces kényszerszünet után az első mért köröket követően López állt az élre 2:07.720-as idejével, de Michelisz Norbert mindössze 23 ezredmásodperccel lemaradva tőle a második helyre jött fel. Négy perccel a vége előtt a szinte üres pályán vezető Hugo Valente lett a leggyorsabb a Ladával. Michelisz ekkor már a jó időeredménye tudatában a boxból figyelhette a hajrát, végül a harmadik helyen magabiztosan jutott tovább a második szakaszba.

Ott aztán az első gyors körök után Michelisz vezette a mezőnyt 2:04.297-es idejével. Közel fél másodperccel volt gyorsabb, mint a középső szakaszba az ötödik helyen szintén bejutó csapattársa, Rob Huff – Norbi ezzel meg is nyerte ezt a szakaszt. A harmadik hondás, Tiago Monteiro a hetedik helyen végzett, így ő a vasárnapi nyitó futamon a negyedik pozícióból rajtol majd. Fordított rajtrács mellett sorrendben Hugo Valente, Mehdi Bennani és Gabriele Tarquini indul majd az első három rajtkockából.

A harmadik szakaszban Yvan Muller nagyon erős kört ment, amivel bár csak megközelítette López tavalyi pályarekordját (2:03.736), de ezúttal kicsivel megverte argentin csapattársát. Nicky Catsburg a Ladával beékelődött a két Citroën közé a második helyre, és ekkor jött utolsóként Michelisz. Az első szektorban 96 ezreddel volt lassabb az éllovas Mullernél, a másodikban már négy tized volt a hátrány, és végén a negyedik helyre jött be Huffot megelőzve. Norbi ezzel két pontot gyűjtött, a holnapi nyitó futamon a hetedik, a fő futamon a negyedik pozícióból rajtol majd.

Vasárnap az első verseny 12.10-kor, a második 14.15-kor rajtol el.

Top 0