• Külföld
Faktor

Szörnyű látvány: holttesteket mosott partra a víz

Egy tetem a víz felszínén lebegett egy halászkikötő közelében, míg a másik kettőt mintegy 500 méterrel távolabb, egy strandon fedezték fel.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Vélhetőleg négy észak-koreai állampolgár holttestét mosta partra a tenger Japán északi részén - közölték a helyi hatóságok hétfőn.

Három férfi holttestét Jamagata prefektúrában találták meg, belőlük helyenként már csak a csontok maradtak - írja az MTI. Egy tetem a víz felszínén lebegett egy halászkikötő közelében, míg a másik kettőt mintegy 500 méterrel távolabb, egy strandon fedezték fel.

A rendőrség egy vagy több, első ránézésre Észak-Koreából származó jelvényt talált az áldozatok ruháján. A hatóságok szerint a tetemek kapcsolatba hozhatók azzal a hajótörést szenvedett csónakkal, amelyre szombaton bukkantak a szomszédos Akita prefektúrában. Ott hétfőn vélhetőleg a csónakból származó fadarabokra és egy negyedik holttestre találtak rá, amelyből már csak a csontok maradtak.

Számtalan hasonló szerencsétlenség történt már a Japán-tenger partjainál, de vannak, akiknek sikerül megtenniük a veszélyes utat az elzárkózó Észak-Koreából Japánba.

Kommentek:

Top 0