• Külföld

Négy gyanús külföldit őrizetbe vettek Szlovákiában

Szlovákiában is szigorított biztonsági ellenőrzéseket folytatnak a pénteki párizsi merényletek miatt. A szlovák rendőrség 20 külföldit állított elő és négyüket őrizetbe is vette.

A Szlovákiában előállított külföldiek túlnyomó része migráns  volt – mondta el Robert Kalinák, Szlovákia belügyminisztere. A négy őrizetbe vett ember helyzete viszont más – írja az MTI. Korábban, ahogy mi is megírtuk, még egy őrizetbe vett emberről volt szó.

A négy külföldi közül kettőnek nem ismerik a személyazonosságát. A belügyminiszter szerint Franciaországból érkeztek Szlovákiába. Hamis bolgár útlevéllel fogták el őket, amikor el akarták hagyni az országot. A pozsonyi Pravda című lap szerint a két férfinál nagyobb mennyiségű készpénzt is találtak. Robert Kalinák elmondta, hogy a két férfi nem hajlandó együttműködni a rendőrséggel.

A másik két őrizetbe vett külföldi közül az egyik algériai, a másik pedig szaúdi. Az algériai férfit a kelet-szlovákiai Smizany közelében lévő romatelepen vették őrizetbe. A szaúdi férfit pedig hosszabb ideje figyelték a szlovák rendőrök. Akkor csaptak le rá, amikor saját készítésű drónokkal kezdett kísérletezni. A férfi korábban pszichiátriai kezelés alatt állt.

Csütörtökön Brüsszelben egy embert vettek őrizetbe, miután a rendőrség házkutatásokat tartott.

Top 0