• Krimi
Faktor

Egyszerre bukott el 61 millió forintot egy magyar férfi Tippmixen

A szerencsejáték-függő a munkahelyéről szerezte a pénzt.

Tíz perc alatt szerzett 61 millió forintot, de a lopott pénzt egy órával később már el is vesztette a pénzszállítóként dolgozó István, akit szerdán négy éves börtönbüntetésre ítéltek a bűncselekményért.

A gépészmérnök végzettségű férfi pont játékszenvedélye miatt vesztette el a munkáját, ezért helyezkedett el pénzszállítóként két évvel ezelőtt. A baj akkor kezdődött, amikor 2015. október 19-én túl közel került a pénzhez és nem bírta megállni, hogy azt ne rakja fel Tippmixen.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Összesen 61 millió 14 ezer forintot sikerült ellopnia, az első útja pedig egy belvárosi lottózóba vezetett. Az alkalmazottak is meglepődtek, hogy mekkora összeget akar megjátszani a Telekom Bonn-Bilba Euroliga kosárlabda-mérkőzés végeredményére.

A lottózót kiürítették, és ellenőrt hívtak. Mivel egy lottózóban "csak" negyvenmillióért lehet fogadni, átkísérték egy másik irodába is, ahol a maradék összeget feltehette.

István ezután moziba ment, majd a film végén beült egy kávézóba, ahol megtudta a végeredményt. A hazai csapat – amelyikre fogadott – 90-81-es vereséget szenvedett. Amikor rájött, hogy mekkora a baj, feladta magát a rendőrségen.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2016. július 5-én elsőfokú ítéletében Cs. Istvánt sikkasztás miatt 2 év 10 hónap börtönre ítélte. A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék a büntetését 4 évre súlyosbította szerdán - írja a Bors.

Kommentek:

Top 0