• Belföld
Faktor

Figyeljen, hogy mi kerül az asztalra húsvétkor - íme néhány tipp

Ha nem akarjuk az ünnepet rosszulléttel tölteni, ezekre a dolgokra érdemes odafigyelni.

Húsvéti nagybevásárláskor érdemes átnézni a sonkák és a tojások jelölését, ezek alapján lehet ugyanis tájékozódni a termék típusáról és minőségéről: így például a szavatosságról, illetve, hogy hagyományos pácolással, vagy gyorspácolással készült-e a sonka.

A húsvéti sonka megnevezés a nyers sonkáknál, a hőkezelt sonkáknál és a parasztsonkáknál használható. A termékek neve a címkén olvasható: a nyers sonkák esetében a nyers sonka, a hőkezelt sonkáknál a főtt sonka vagy sült sonka megnevezéssel találkozhatnak a vásárlók.

Érdemes figyelni, hogy hagyományos pácolással, vagy gyorspácolással készült-e a termék, valamint, hogy a jelölésen a füstölt vagy a füstölt ízű kifejezés szerepel-e, utóbbinál ugyanis - a keményfa égetése vagy a füstaroma légtérbe párologtatása helyett - közvetlenül juttatják az aromát a húsba. A Nébih szerint a hagyományos pácolt, füstölt sonka íz-élményt keresőknek nem javasolt a gyorspácolt és füstölt ízű jelzővel ellátott termékek választása.

A sonka vásárlásánál is érdemes ellenőrizni a lejárati időt, illetve, hogy a sonka ne legyen túl kemény vagy beszáradt, valamint fontos, hogy a termék - nyomás nélkül - ne engedjen levet.

A tojás vásárlásához arra hívták fel a figyelmet, hogy a fogyasztók csak tiszta, friss, ép tojást vegyenek, a tojás dobozán pedig minden esetben ellenőrizzék a szavatosságot.

Kommentek:

Top 0