• Belföld
Faktor

Mocskos ládában rohasztották a húst, bezáratták a boltot - videó

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei illegális húsforgalmazás és élelmiszer-előállítás gyanúja miatt tartottak egyszerre két megyében, négy helyszínen ellenőrzést. Egy undorító boltot be is zártak.

Az egyik Tolna megyei húsboltban szinte minden létező szabályt megszegtek az ott dolgozók. A Nébih szakemberei az üzletben találtak engedély nélkül előállított, nem megfelelő higiénia körülmények között tárolt, tiltott módon lefagyasztott, és jelöletlen húsárut is. A húsboltból főzőkonyhákra és büfékbe is vittek húst.

Fotó: Nébih

Fotó: Nébih

Az áru egy részét az üzlethez tartozó garázsban tárolták, ahol a húsokat feldarabolták, illetve más termékeket is előállítottak, pedig a vállalkozónak nem volt erre engedélye.

Fotó: Nébih

Fotó: Nébih

Az ellenőrök összesen 1150 kiló élelmiszert vontak ki a forgalomból és semmisítettek meg. A termékek között tőkehús, szalonna, darabolt baromfi és különböző húskészítmények is voltak. Az engedély nélkül végzett élelmiszer-előállítói tevékenységet a Nébih szakemberei azonnali hatállyal megtiltották.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós bírság várható.

Kommentek:

Top 0