• Sport

NB1: A pótselejtező miatt elhalasztották a 15. fordulót

A magyar labdarúgó-válogatott pótselejtezőt játszik november 12-én és 15-én Norvégiával. Az NB1 november 7-re tervezett fordulóját ezért decemberre halasztották.

Fotó: mti.hu

Fotó: mti.hu

A magyar bajnokság 15. fordulóját eredetileg november 7-én játszották volna le. A Magyar Labdarúgó Szövetség azonban úgy döntött, hogy most fontosabb a Norvégia elleni pótselejtező, ezért a 15. fordulót december 2-ra halasztották.

December 2-án a Magyar Kupa 5. fordulójának első meccseit játszották volna, de a változtatás miatt a kupameccseket már csak jövőre, február 10-én rendezik meg.

Bernd Storck, a magyar csapat szövetségi kapitánya múlt héten már jelezte, hogy jó lenne valamilyen megoldást találni arra, hogy több idő legyen a felkészülésre.

Rövid időnk lesz a felkészülésre, ezért a játékosoknak már az edzőtáborozást megelőzően külön edzésprogramot küldünk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb állapotban kezdhessék meg az összetartást. A korábbi mérkőzéseinken adódtak erőnléti problémáink, ezt mindenképpen szeretnénk most megelőzni.

A felkészülés azért is lesz más a norvégok ellen, mert Storck október 20-án kirúgta Dárdai stábját, és a német edző Andreas Möllerrel fogja felkészíteni a válogatottat a pótselejtezőre.

A halasztás csak az NB1-ben játszóknak segítség, a légiósok november 8-a után tudnak csatlakozni a válogatotthoz.

A magyar válogatott november 12-én játszik először Norvégiával, majd november 15-én 20:45-kor lesz a visszavágó a Groupama Arénában.

Top 0