• Krimi
Faktor

NAV: újra nyomoznak az Uber miatt

Új nyomozást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Uber ellen - mondta a hivatal az MTI-nek.

A NAV közölte, hogy az adóellenőrzéseken olyan új információt szereztek, amelyet azonnal továbbítottak a NAV bűnügyi főigazgatóságának. Az új adatokról csak annyit árultak el, hogy befolyásolják a nyomozást. Szombaton még azt közölte a NAV, hogy „bűncselekmény hiányában” elutasították az Uber ellen költségvetési csalás miatt tett feljelentést. Erről itt olvashat.

Illusztráció: Wikipedia

Illusztráció: Wikipedia

Az Uber Hungary Kft. 2014 novemberében kezdte meg magyarországi működését. A cégnek 26,203 millió forint nettó árbevétele és 4,071 millió forint vesztesége volt tavaly a nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint. Az okostelefonokra letölthető utazásmegosztó alkalmazással az autósok és az utasok online érhetik el egymást, és a viteldíj kifizetése is a rendszeren keresztül történik. Az Uber-sofőrök magyarországi számlájukra kapják meg bevételeiket.

A taxitársaságok tiltakoznak az Uber működése ellen, mondván, hogy ugyanolyan személyszállítási szolgáltatók, mint ők, de nem felelnek meg a taxisokra vonatkozó szabályoknak. Az Uber ugyanakkor azt állítja, hogy nem taxi, hanem egy technológiai rendszer, egy informatikai cég, amely olyan online piacteret üzemeltet, amelyen keresztül különböző szolgáltatások működnek.

Top 0