• Krimi
Faktor

Telefonboltnak tűnő, de gyógyszereket is áruló zugtrafikra találtak a NAV dolgozói

Mintegy hetvenmillió forint értékű egészségügyi terméket és ötmillió forint értékű illegális dohányterméket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói az egyik budapesti piacon. Az árut telefonboltnak álcázott zugtrafikokban lehetett megszerezni.

Leopold Róbert, a NAV vám- és jövedéki szóvivője pénteki közleménye szerint egy testvérpár több, telefontartozékokat árusító boltját ellenőrizték egyszerre. Az üzletekben az illegális áru a pultok előtt, a földön dobozszámra hevert.

Illusztráció.

Illusztráció.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Az összehangolt ellenőrzésen a nagy mennyiségű, adózatlan cigaretta mellett Magyarországon forgalomba hozatalra nem engedélyezett, hamis potencianövelő szereket és gyógyszereket találtak a pénzügyőrök. Az akcióban részt vevő szolgálati kutya megtalálta a boltok zárt raktárát is, amely szintén tele volt illegális cigarettával, ajzószerekkel és gyógyszerekkel.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A NAV lefoglalta a mintegy hetvenezer doboz hamis gyógyszert, valamint a megközelítőleg kétezer csomag illegális dohányterméket, a vállalkozók pedig a büntetőfeljelentés mellett ötmillió forint jövedéki bírságra is számíthatnak - írja az MTI.

    Kommentek:

    Top 16