• Belföld
Faktor

Nagyon furcsa jelenségekkel találkoznak a NAV ellenőrei, mióta előre szólnak a látogatásról

Március óta bárki megnézheti, hogy a NAV mikor és hol ellenőriz.

Százmilliókban mérhető hasznot hajthatott már az első hónapokban a kormányzat legújabb és egyben legegyszerűbb, feketegazdaság elleni lépése, az úgynevezett adótraffipax március óta működik és lényegében nem más, mint egy interneten elérhető hírlevél arról, hogy az adóhivatal mikor, kiket és hol ellenőriz - írja a Magyar Idők cikkére hivatkozva az MTI.

Ellenőrzésekkor több nyugtát adnak a vállalkozások.

Ellenőrzésekkor több nyugtát adnak a vállalkozások.

Tállai András, az adóhivatal vezetője elmondta, az adótraffipax az online pénztárgépek rendszerével igazán hatásos párost alkot.

EZT IS AJÁNLJUK:

    "Az első hónapok látványos eredményeket hoztak" - mondta. Hozzátette, több fővárosi és vidéki helyszínen 40-50 százalékkal több nyugtát adtak az ottani vállalkozások, mint korábban, és ezzel együtt a pénztárgépekbe beütött összegek is növekedtek. Volt olyan kereskedelmi egység, ahol a bevétel a korábbi 965 százalékára ugrott abban az időszakban, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) előre bejelentett vizsgálata zajlott.

    A hivatal becslése szerint az új tájékoztató rendszer már az első hónapokban is százmillió forintokban mérhető hasznot hajthatott. A NAV célja ugyanakkor egyáltalán nem a büntetés, hanem az, hogy minden szereplő betartsa az előírásokat, befizesse az adókat és legálisan alkalmazza dolgozóit - mondta Tállai András, majd megjegyezte: ezért is hirdetik meg az adótraffipaxban az akciók legnagyobb részét.

    Kommentek:

    Top 16