• Külföld
Faktor

NASA: valószínűtlen, hogy meteorit ölt embert Indiában

Az amerikai űrkutatási hivatal valószínűtlennek tartja, hogy lehulló meteorit ölt meg egy embert India déli részén. Indiai tudósok tovább vizsgálják a férfi halálát okozó rejtélyes tárgyat.

Forrás: Twitter

Forrás: Twitter

A dél-indiai Tamilnádu állam illetékesei szerint egy becsapódó meteorit ölt meg egy buszsofőrt és megsebesített három másik embert szombaton az állam egyik felsőoktatási intézményének területén.

A NASA egyik illetékese a tárgyról kapott felvételek alapján azt mondta, nem hiszik, hogy az egy meteorit lenne.

Dwayne Brown, a NASA szóvivője azt mondta: "A helyi tudósoktól egyre több részletet kapunk, amelyek alapján úgy véljük, nem valószínű, hogy ez a valami az űrből érkezett. Néhány kilogramm súlyú meteorit kell ahhoz, hogy akkora kráter keletkezzen, mint amilyet az interneten bemutattak".

A buszsofőr egy füves területen álldogált, amikor a rejtélyes robbanás történt és apró kráter keletkezett a területen. A helyszín vizsgálatakor találtak egy gyémántra emlékeztető sötétkék követ. Az egyetem szerint a campus épületei is megsérültek - írja az MTI.

A kormány illetékesei kezdetben arra gyanakodtak, hogy építési munkálatokból hátramaradt robbanékony anyagok okozták a detonációt. Egy helyi illetékes azt mondta: "Amikor nem találtunk robbanóanyagokra utaló bizonyítékokat, elkezdtük vizsgálni a meteoritelméletet. A teória megerősítéséhez még elemezni kell a mintákat, amelyeket az Indiai Asztrofizikai Intézet munkatársai gyűjtenek be".

Az International Comet Quarterly című tudományos folyóirat szerint legutóbb 1825-ben jelentettek be meteoritbecsapódás okozta halálesetet.

Top 0