• Tech
Faktor

Napi 9 órát nyomkodnak a tinédzserek

Napi kilenc órát töltenek telefon, tablet vagy számítógép képernyője előtt az amerikai tinédzserek. A kilenc órába nem számították bele a kutatók azt az időt, amit a gyerekek a házi feladatok miatt töltenek az interneten.

Az amerikai fiatalok internetezési szokásait a Common Sense Media nevű csoport vizsgálta. Kiderült, hogy a tinédzserek közül a 8-12 év közötti gyerekek 6 órát töltenek készülékeikkel - írja a CNN. Az amerikai nagy átlag pedig napi 9 órán át nyomkodja valamilyen készüléket.

Komoly eltérések derültek ki nem, életkor, családi háttér és bőrszín alapján is. A szegényebbek például ritkábban jutnak tablethez, okostelefonhoz, de ha sikerül nekik, akkor jóval többet használják őket, mint a tehetősebb szülők gyerekei. A fiúk többet játszanak, mint a lányok: naponta átlagosan 56 percet töltenek ezzel, a lányok pedig csak 7-et.

A színes bőrű fiatalok átlagosan 11 órát töltenek valamilyen kijelző előtt. Ez nagyjából 3 órával több mint amennyit a latin-amerikaiak vagy a fehérek kütyüznek. Az idő nagy részében telefont használnak internetezésre, és legtöbbet a közösségi oldalakat bújják. A megkérdezett fiatalok fele mondta, hogy naponta végignézi a Facebook- és Twitter-fiókját.

A Common Sense Media egy nonprofit szervezet. Az a céljuk, hogy segítsék a családokat az eligazodásban a média és az új technológiai eszközök között. A tinédzserek szokásait vizsgáló kutatásban több mint 2500, 8 és 18 év közötti gyerek és fiatal vett részt.feladatok miatt ülnek a számítógépnél, vagy nyomkodják valamelyik kütyüt.

Top 0