• Pénz
Faktor

Nagyot kaszálnak a boltok a Húsvéttal

A húsvéti ünnepek előtti bevásárlásokkal 40-50 milliárd forinttal ugrik meg a kiskereskedelem forgalma. Ilyenkor elfogy 50-60 millió tojás, ezer tonna édesség és 8-9 milliárd forint értékű sonka a boltokban.

Vámos Györg,y az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára elmondta, hogy eközben egyre jelentősebb a munkaerőhiány a kiskereskedelemben. A piac ezért béremelést kényszerít ki, így az idén a korábbiaknál nagyobb mértékű béremelés lesz a szektorban.

Az adóhatósággal online kapcsolatban lévő pénztárgépek bevezetésének hatására jelentősen nőttek a költségvetési bevételek. A főtitkár információi szerint a kiskereskedelemben ez 2014-ben és 2015-ben évente 300-400 milliárd pluszbevételt eredményezett az államkasszának.

Ha pedig hozzávesszük a szállodaipart és a vendéglátást is, akkor  2015-ben plusz ezer milliárd forint lesz köszönhető az online pénztárgépeknek - fűzte hozzá.

Véleménye szerint attól az intézkedéstől, hogy szeptembertől számos újabb szolgáltatásnál kell alkalmazni az online pénztárgépeket, 30-40 milliárd forintnyi pluszbevételt remélhet az állam.

Top 0