• Kultúra
Maksa Mónika

Nagyot bukott az Egyiptom istenei, valószínűleg nem lesz folytatás

Az Egyiptom isteneit sikerszériának szánták, mégis nagyot bukott a premierhétvégén. 14 millió dollár értékben vettek jegyet a filmre az első hétvégén az észak-amerikai mozikban. A Deadpool azonban három hét után is vezet.

A filmben Gerard Butler a főszereplő és mintegy 140 millió dollárból forgatták. A premierhétvégén sem sikerült megelőznie a Deadpool című szuperhősös akciófilmet, amely újabb 31,5 millió dolláros bevétellel harmadik hete a mozis kasszasikerlista élén van.

A premierhétvége kudarca után szinte biztos, hogy az Egyiptom isteneinek nem lesz folytatása. A gyártási költségek 46 százalékát nem is a gyártó Lionsgate állta, hanem az ausztrál kormány, és a nemzetközi forgalmazást is előre hozták. A stúdió elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy a cégnek mindössze 10 millió dollár saját pénze van a filmben.

A Deadpool viszont három hét alatt már 285,6 millió dollárt hozott, vagyis most a korhatáros filmek közül minden idők harmadik legjövedelmezőbbje A passió (370,9 millió dollár) és Amerikai mesterlövész (350,1 millió) mögött.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A hétvége többi premierfilmje is gyengén szerepelt. A valós történeten alapuló olimpikonsztori, az Eddie, a sas 6,3 millió dollárral az ötödik, a Triple 9 bűnügyi dráma pedig 6,1 millió dollárral a hatodik helyen indított első hétvégéjén – írja az MTI.

    Top 16