• Sport

Nagyon nehéz ellenfelet kap a válogatott, ha továbbjut

A labdarúgó Európa-bajnokság utolsó csoportmeccseit rendezik kedden és szerdán. A magyar válogatott jelenleg vezeti az F-csoportot, és nagy valószínűséggel továbbjut a csoportjából. Összeszedtük, hogy Magyarország mely csapatokat kaphatja Magyarország a legjobb 16 között.

Fotó: Europress - Lars Baron/Getty Images

Fotó: Europress - Lars Baron/Getty Images

A magyar labdarúgó-válogatott 4 pontos, és két ponttal vezeti csoportját. A záró meccsen szerdán 18 órakor Portugália lesz az ellenfél. Ettől a találkozótól és az Ausztria-Izland összecsapástól függ, hogy Magyarország a csoport hányadik helyén végez. Egy biztos, Magyarország a legrosszabb esetben is a harmadik lesz a csoportjában.

Ahhoz, hogy a harmadik hely ne legyen elég a továbbjutáshoz, nagyon nagy pechre lenne szükség, ezért megnéztük, hogy mely csapatok lehetnek Magyarország ellenfelei egy továbbjutás esetén. Az összes lehetséges forgatókönyvet a magyar együttes szempontjából itt szedtük össze.

Fotó: Europress - Ian Walton/Getty Images

Fotó: Europress - Ian Walton/Getty Images

Ha Magyarország az első helyen végez, akkor...

a magyar csapat ellenfele az E-csoport második helyezett együttese lesz. Ez jó eséllyel Belgium lesz, amely jelenleg a második helyen áll a csoportban. Olaszország már megnyerte a csoportot, Belgium egy győzelemmel a második helyen áll. Ha a belgák nyernek, vagy döntetlent játszanak a svédekkel, akkor ők lesznek a másodikak.

Belgium jelenleg a világranglista 2. helyén áll, ez alapján jelenleg ők Európa legjobb csapata.

Ha Svédország nyer Belgium ellen, akkor ők játszhatnak Magyarország ellen. A csoport utolsó helyén álló írek már nem lehetnek jobbak a 3. helynél.

Ha Magyarország a második helyen végez, akkor...

Fotó: Europress - Dan Mullan/Getty Images

Fotó: Europress - Dan Mullan/Getty Images

Anglia lesz a magyar válogatott ellenfele. Ez biztossá vált hétfő este, amikor Anglia csak 0-0-t ért el Szlovákia ellen, így Wales megelőzte őket a csoport élén.

Anglia jelenleg a világranglista 11. helyén áll, a csoportot 5 ponttal zárták, döntetlent játszottak Szlovákia és Oroszország ellen, míg Wales ellen 2-1-re nyertek.

Fotó: Europress - Shaun Botterill/Getty Images

Fotó: Europress - Shaun Botterill/Getty Images

Ha Magyarország a harmadik helyen végez, akkor...

vagy a C-csoport, vagy a D-csoport győztesét kapja. Ez csak azt követően dől el, miután rangsorolták a csoportok harmadik helyezett együtteseit.

Ha a C-csoport győztesét kapja Magyarország, akkor az ellenfél nagy valószínűséggel Németország lesz. Ehhez Németországnak nem kell mást tennie, le kell győznie Észak-Írországot. A magyar válogatott június 4-én épp Németországgal játszott felkészülési találkozót, akkor 2-0-ra a németek nyertek.

Ha a németek nem nyernének, akkor a lengyeleknek lehetőségük nyílik az előzésre, akik, ha legyőzik Ukrajnát, akkor a csoport élére kerülhetnek. Szélsőséges esetben a csoportot Észak-Írország is megnyerheti, ehhez meg kell verjék Németországot, és Ukrajna pontot kell szerezzen a lengyelek ellen.

Fotó: Europress - Lars Baron/Getty Images

Fotó: Europress - Lars Baron/Getty Images

Ha a D-csoport győzteséhez kerül Magyarország, akkor az előző két Európa-bajnokságot megnyerő Spanyolország lehet az ellenfél. Kedd este Horvátország és Spanyolország ki-ki találkozót játszik a csoport első helyéért, ha a horvátok nyernek, akkor ők végeznek a kvartett élén.

A D-csoport élén sem Csehország, sem Törökország nem végezhet már. A magyar válogatott tavasszal 1-1-es döntetlent játszott a horvát válogatottal felkészülési meccsen a Groupama Arénában.

Kommentek:

Top 0