• Külföld
Faktor

Nagyon megviselte a fogság, cápavédő hálóba gabalyodott bálnaborjat mentettek

A borjú szenvedett néhány sérülést a hálótól, de egyik sebe sem életveszélyes, és amint kiszabadult, az anyjával együtt elúszott.

Cápavédő hálóba gabalyodott hosszúszárnyú bálnaborjat mentettek ki az ausztrál partoknál kedden reggel. Az ausztrál hatóságok szakértői csaknem két órán át küzdöttek a hálóba ragadt bálna kiszabadításáért a Gold Coastnál fekvő Greenmount Beach-i partszakasztól 500 méterre - írja az MTI. A hálót bóják tartják a vízben, hogy a strandolókat és úszókat védjék a cápáktól.

A borjú szenvedett néhány sérülést a hálótól, de egyik sebe sem életveszélyes, és amint kiszabadult, az anyjával együtt elúszott

- közölték a hatóságok. A mentésben részt vevő Trevor Long szerint a borjú még nagyon fiatal volt, teljesen beletekeredett a hálóba, nagyon megviselte a fogság. Az anyaállat végig a borjú közvetlen közelében maradt, és érdeklődéssel figyelte, hogyan zajlott a mentés.

Long úgy vélte, a bálna tudta, hogy segíteni akarnak és nem bántják a borját, ezért maradt nyugodt. A hálóban tekergő kis bálnát kedden hajnalban egy parton sétáló vette észre, ő riasztotta a hatóságokat.

Kommentek:

Top 0