• Sport

Nagyon erős ellenfelekkel készül a jégkorong-válogatott a vébére

Elkészült a májusi világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott tavaszi programja. Az olimpiai selejtezőben csak szétlövésben alulmaradó együttes öt meccset is fog játszani áprilisban, mindegyik alkalommal egy erősebb csapat ellen.

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Fotó: Kovács Tamás/MTI

A Magyar Jégkorong Szövetség közzétette a férfi válogatott tavaszi menetrendjét. Ez azért fontos, mert Magyarország feljutott a világbajnokság elitmezőnyébe, a vébét május 7. és 16. között rendezik meg. A világbajnokságon a magyar együttes ellenfelei Szlovákia, Kanada, Franciaország, az Egyesült Államok, Fehéroroszország és Németország lesznek.

A felkészülés ennek megfelelően erős ellenfelekkel történik, mind az öt együttes erősebb, mint Magyarország. A magyar csapat vasárnap este egyetlen büntetővel kapott ki Lengyelországtól, így eldőlt, hogy biztosan nem lesz ott a 2018-as téli olimpián.

Az első ellenfél Ausztria lesz, amellyel előbb Bécsben, majd a Tüskecsarnokban találkozik a magyar csapat. Szintén a budapesti helyszínen lép jégre áprilisban a szlovén és a kazah együttes, valamint az orosz B-válogatott is.

A magyar válogatott tavaszi programja:

április 15., péntek (Bécs): Ausztria

április 17., vasárnap (Budapest, Tüskecsarnok): Ausztria

április 20., szerda (Tüskecsarnok): Szlovénia

április 29., péntek (Tüskecsarnok): Kazahsztán

április 30., szombat (Tüskecsarnok): Oroszország B

Top 0