• Belföld

Nagyobb területen épül újra a Testnevelési Egyetem

Több mint százezer négyzetméteres területen épülhet meg Budapesten a Testnevelési Egyetem új kampusza. 2018 szeptemberére végezhetnek az építéssel.

Októberben gyulladt ki az egyetem atlétikai csarnoka. A tűz annyira elterjedt, hogy a 3000 négyzetméteres épület használhatatlanná vált. Az épület helyreállításáról Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára azt mondta, hogy a kampuszt az egyetem területén és az Országos Sportegészségügyi Intézet sporttelepén alakítják ki. A teljes beruházás körülbelül 30 milliárd forintba kerül.

A Testnevelési Egyetem rektora, Mocsai Lajos arról beszélt, hogy a leégett csarnok helyére 50 méteres fedett uszodát építenek, míg az OESI sporttelepen egy többszintes, többfunkciós sportcsarnokot alakítanak ki.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A sportcsarnok leégése nagy veszteség volt, több tanórát is el kellett halasztani. Az MTI szerint az egyetem ideiglenesen a MOM sportcsarnokát és a Műszaki Egyetem előadótermeit használta. Az oktatás helyreállítása érdekében megkezdődtek a felújítások és a leégett atlétikai csarnok bontása is.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Top 0