• Krimi
Faktor

Borzalom Nagykanizsán: a szomszéd szeme láttára ölte meg szerelmét Tibor

A férfi és a nő viszonya mindvégig viharos volt, az utolsó vitájuk pedig végzetessé fajult.

Szerdán megtörten, bi­lincsekkel a kezén érkezett a Zalaegerszegi Törvényszékre a 35 éves N. Tibor, aki megölte szerelmét, Mónikát. A négygyerekes apa a könnyeivel küszködött, amikor a bíró arról kérdezte, elismeri-e a gyilkosságot.

Fotó: MTI - Varga György

Fotó: MTI - Varga György

Tibor szerint a barátnője zsarnokoskodott felette, ő pedig tűrte, mert szerelmes volt. "A volt feleségem létezése is zavarta, és a gyerekeim is, azt akarta, hogy ne találkozzak velük" – idézte a férfi a Bors. Tibor azt is hozzátette, hogy Mónika mindig féltékenykedett.

2017 szeptemberében szakítottak, aznap Mónika autóval ment a férfi lakásához, hogy elvigye a holmiját, de összekaptak. Veszekedésük odáig fajult, hogy a férfi megragadta a ház mellett lévő ablakrácsot és kétszer lesújtott vele Mónikára. Azt hitte, hogy szerelme meghalt, ezért berohant a házba egy késért, hogy végezzen magával. Visszatérve azonban látta, hogy a nő felült. A késsel testszerte megszúrta, majd két oldalról elmetszette a torkát. Kétségbeesve visszarohant a lakásba, hogy öngyilkos legyen, de nem talált hozzá elég éles kést.

A rendőrök pedig perceken belül a helyszínen voltak, mert a szomszéd mindent látott és hívta őket. D. Ottónét beidézték tanúként, azt mondta, sokkot kapott, amikor meglátta Mónikát véresen, Tibor pedig ott állt egy késsel. "A véres testet és a két kétségbeesett szemet soha nem felejtem el" – mondta az asszony.

N. Tibor ügyvédje, dr. Kővári Gergely szerint a férfi paranoid pszichózisban szenved és már többször vizsgálták az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben.
Kommentek:

Top 0