• Sport
Faktor

Nagy siker: gyári Hondával versenyezhet Michelisz!

Michelisz Norbert gyári Hondával versenyez majd a túraautó-világbajnokság (WTCC) következő szezonjában.

Michelisz (jobbra) és José María López (Fotó: Europress - Boris Horvat/AFP)

Michelisz (jobbra) és José María López (Fotó: Europress - Boris Horvat/AFP)

Michelisz 2012-ben és tavaly is megnyerte a privát világbajnokságot (Yokohama Trophy), és végig az ellenfele tudott lenni a gyári támogatással versenyző Hondásoknak. Egyébként neki is Hondája volt, csak nem a gyári csapat, hanem a Zengő Motorsport támogatta. A gyári csapatnál marad Tiago Monteiro, Gabriele Tarquini ellenben nem. Viszont a Honda leigazolta Michelisz mellett a sorozat 2012-es világbajnokát, Rob Huffot, aki kijelentette, hogy azért váltott csapatot (tavaly a Ladánál versenyzett), hogy újra vb-címeket nyerjen.

„Nagyon örülök neki, hogy a gyári Honda egyik pilótája lettem. Az elmúlt három évben Honda-motorral versenyeztem, nagyon jó kapcsolat alakult ki közöttünk, ezért tudtam versenyeket nyerni, aminek köszönhetően tavaly a privát világbajnokságot is megnyertem. Nagyon hálás vagyok, és remélem viszonozni tudom a Honda bizalmát” – nyilatkozta Michelisz, aki a Facebookon is elköszönt a Zengő Zoltán vezette csapattól.

Sok mindenről lehetne most írni, és fogok is ígérem, de az első és legfontosabb az, hogy köszönöm az elmúlt 10 évet! Mindenkinek ilyen csapatot kívánnék!

Közzétette: Michelisz Norbert – 2016. január 13.

A Zengő Motorsport hosszú írásban köszönt el versenyzőjétől.      

Top 0