• Külföld
Faktor

Nagy gondot okoz az elhízás, kisebbek lehetnek a pizzaszeletek

"Kevesebb hús lesz a pizzán, vagy kevesebb sajt, vagy az egész pizza kisebb lehet."

A brit közegészségügyi hivatal tárgyalást folytat a nagy étteremláncok vezetőivel arról, hogyan lehetne csökkenti az ételeik kalóriatartalmát. A brit hivatal szerint drasztikus lépéseket kell tenni, az ország ugyanis elhízási krízissel néz szembe: a brit gyerekek körében az utóbbi évtizedben harmadával nőtt a súlyos elhízottság.

A mostani javaslat több ezer étel kalóriatartalmát limitálhatja - írja a telegraph.co.uk. Ilyen a pizza a hamburger, levesek, szószok, ételek a gyorséttermekben, szupermarketekben. Az elsődleges tervek szerint egy átlagos pizza nem tartalmazhat többet 928 kalóriánál. Ez pedig sokkal kevesebb, mint amennyit a gyorséttermek pizzaszeletei jelenleg tartalmaznak. Alison Tedstone, a hivatal egyik szakértője azt mondta, nem elég, ha az üzletek egészségesebb ételeket is kínálnak, az ugyanis nem segít megoldani az elhízást. Szerinte mindenképpen korlátozni kell az összes étel kalóriatartalmát.

Ez azt jelentheti, hogy kevesebb hús lesz a pizzán, vagy kevesebb sajt, vagy az egész pizza kisebb lehet

- mondta. A konkrét intézkedési tervet tavasszal jelentik be, a konzultáció után. A cél az, hogy 20 százalékkal csökkentsék az ételek kalóriatartalmát.

Kommentek:

Top 16