• Külföld
Faktor

Nagy fájdalmat éltek át a kis Maddie szülei egy nyomozó miatt

Évekig pereskedtek.

Forrás: Melanie Maps/AFP

Forrás: Melanie Maps/AFP

A több mint egy évtizede eltűnt kislány, Maddie McCann eltűnéséről írt könyvet egy volt nyomozó, Goncalo Amaral. A bennfentes kendőzetlenül őszintén írta le azt, amit a rejtélyes esetről gondol, és nagy botrány kerekedett belőle.

Maddie egy portugál apartmanból tűnt el a családi nyaralás alatt. A rendőrség 2007 óta nagy erőkkel keresi a gyermeket, egyelőre minden eredmény nélkül. Ugyanakkor rengeteg elmélet született már arról, hogy mi történhetett vele- írja a 9news.com.au.

Az egykori nyomozó könyvében azt állítja, hogy a kislány meghalt az apartmanban, az eltűnése pedig csupán egy fedősztori. A férfi csak néhány hónapig vett részt a vizsgálatban mielőtt eltávolították az ügytől, ennek hatására azonban kilépett a rendőrségtől is, hogy megírhassa a könyvet.

Ezután pedig évekig tartó pereskedés kezdődött, mert a szülők szerint a leírt állítások alaptalanok, és a könyv nagy fájdalmat okozott a családnak. Csakhogy a Legfelsőbb Bíróság végül Amaral javára döntött, a könyv ugyanis nem sérti a szülők jogait.

Top 0