• Politika
Faktor

Nagy előnnyel vezet a Fidesz február végén

Februárban a kormánypártok változatlan fölénnyel vezetik a pártok rangsorát. A Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében 34 százalék, a biztos szavazók esetében pedig 46 százalék. A legerősebb ellenzéki párt a Jobbik.

A Századvég február végén készített országos felmérése szerint a Fidesz-KDNP-t a teljes népesség 34 százaléka támogatja. Ugyanebben a körben a Jobbik 13, az MSZP pedig 9 százalékon áll. Negyedik a DK 6 százalékkal, őket követi az LMP 4, majd az Együtt 1 százalékkal.

Forrás: Századvég Alapítvány

Forrás: Századvég Alapítvány

A kisebb baloldali pártok, mint a PM vagy a Liberálisok egyfelől a baloldal töredezettségét növelik, másrészt külön-külön nem érik el az 1 százalékot sem a teljes választói körben.

Forrás: Századvég Alapítvány

Forrás: Századvég Alapítvány

A biztos pártválasztók körében sincs kiemelhető változás a felmérésben a kormánypártok 46 százalékon állnak – ez megfelel a 2014 tavaszán elért választási eredménynek. A Jobbik támogatottsága ennek a fele, azaz 23 százalék. Az MSZP 14, a DK 9, az LMP pedig 4 százalékot ér el. A kisebb baloldali szervezetek, mint az Együtt, a PM vagy a Liberálisok ebben a dimenzióban is az 1 százalék körüli szürke zónában teljesítenek a Századvég szerint.

Top 0