• Külföld
Faktor

Nagy bejelentést tett egy rendőr: életben van a kis Maddie

Biztos benne, hogy gyermekkereskedők ragadták el a kislányt, és abban is, hogy életben tartják.

Forrás: AFP

Forrás: AFP

Maddie McCann még mindig életben van - állítja a Netflix dokumentumfilmje a több mint egy évtizede eltűnt kislányról. Bár Maddie ügye máig megoldatlan, egy gyermekvédelmi rendőr, Jim Gamble állítja: meg fog oldódni a rejtélyes eset.

Jim Gamble a dokumentumfilm-sorozatban elmagyarázza, hogy Portugália tökéletes hely a gyermekkereskedők számára, mivel az tulajdonképpen egy jó helyen lévő átjáró, amely lehetővé teszi, hogy az elrabolt gyerekeket azonnal elvigyék a tengeren át - írja a The Sun. Ugyanakkor a nyomozó biztos benne, hogy még az ő életében meg fog oldódni a rejtély, és a kislány élve előkerül.

A szakember is azt gyanítja, hogy Maddie-t gyermekkereskedők ragadták el, amire sajnos csak később jöttek rá a rendőrök, akik eleinte a szülőket gyanúsították meg a kislány eltüntetésével. Szerinte ennek ellenére is jogos a remény, hisz a technológia gyorsan fejlődik, például az arcfelismerő rendszerek is egyre profibbak. Állítja, tulajdonképpen a leglényegesebb dolgokat már rögzítették a hatóságok az üggyel kapcsolatban, csak még hiányzik valami, aminek köszönhetően minden meglévő információ a helyére kerül.

A dokumentumfilmben elhangzik, hogy az emberkereskedők valószínűleg életben tartják Madeleine-t, mert középosztályú brit lányként anyagi szempontból értékesebb.

A sorozat a kislány történetén keresztül hívja fel a figyelmet a hasonló bűncselekményekre, és arra, hogy bár számos hasonló eset történt, az Egyesült Államokban például több olyan ügy is volt, melynek során váratlanul olyan információra bukkantak, amely megoldott egy akár évtizedek óta fennálló rejtélyt.

Az is kiderült, hogy a szülők egyetlen percre sem adták fel a reményt. Közeli barátjuk, Hubbard atya állítja: amíg nem kerül elő tényszerű bizonyíték arra vonatkozóan, hogy Madde meghalt, addig a szülők rendületlenül hazavárják lányukat.

Maddie 3 évesen tűnt el egy családi nyaralásról Portugáliában, 2007. május 3-án. Szülei vacsorázni mentek egy közeli étterembe, ezért nem voltak a kicsi mellett az eset idején. Ügye azóta megoldatlan.

Kommentek:

Top 0