• Sport
Faktor

Nagy Ádámnak nem az a legfontosabb, hogy eladja magát az Eb-n

Nem elsődleges célja Nagy Ádámnak, a magyar labdarúgó-válogatott középpályásának, hogy eladja magát az Európa-bajnokságon.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Természetesen fontos a karrierem szempontjából az Eb, de sokkal fontosabb, hogy a csapat eredményesen szerepeljen és ehhez én is hozzátegyem a magam kis részét”

– mondta a Ferencváros játékosa, aki kiemelte, ha ezt sikerül megvalósítania, akkor az nagy valószínűséggel külföldi ajánlatokat is eredményez.

A fiatal korát illetően megjegyezte, szoktak ezzel csapaton belül viccelődni, hiszen valakinek már húsz éve az ujján van a jegygyűrűje, ő pedig alig néhány nap múlva lesz 21 esztendős. Elárulta, ugyanúgy ugratják idősebb társaikat, de tudják, meddig mehetnek el, és megadják a tiszteletet nekik.

Nagy kifejtette, örül, hogy több szaklap is a kontinensviadal lehetséges felfedezettjei között említi, de ezt nem teherként, hanem sokkal inkább lehetőségként fogja fel. Mint mondta, ő nem is tartozik a torna legfiatalabb játékosai közé, példaként említette az angol Marcus Rashfordot, aki 18 évesen került be az angol keretbe.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Király Gábor szerint a feladat a fontos, hogy 44 év után a magyar válogatott az első Eb-meccsét játssza, de elismerte, „kicsit megízesíti a keddi mérkőzést”, hogy Ausztria lesz az ellenfél, amellyel a legtöbbször találkozott a nemzeti együttes története során. A Haladás kapusát emlékeztették, hogy karrierje során háromszor szerepelt Ausztria ellen és mindháromszor győztesen hagyta el a pályát, de ő jelezte, ez a múlt, előre kell nézni, mert mindkét csapat jelentősen átalakult a korábbi összecsapásokhoz képest.

„Most érzem, mi volt az a nagy öröm, amit novemberben átéltünk. Ez számomra is új tapasztalat lesz, hiszen sosem voltam még ilyen helyzetben karrierem során. Az eddigi találkozókon kiderült, még rutinos, jó játékosok is idegesek és hibáznak”

– mondta az Eb-rajtra várva a 40 esztendős kapus, aki az Eb-k történetének legidősebb pályára lépő játékosává válhat.

Bernd Storck arról beszélt a vasárnapi sajtótájékoztatón, hogy az ausztriai edzőtáborhoz hasonlóan Franciaországban is minden adott volt a kiváló munkához, amellyel elégedett. Külön kiemelte, hogy a jó időnek is örül, mert az feldobja a játékosokat is.

A német meccs óta csökkentettük a terhelést, hogy ne legyenek fáradtak a játékosok. Még itt is teszteket végeztünk és a vérképek alapján mindenki jó formában van, azaz végig fogják bírni a játékosok a 90 percet” – válaszolta az MTI érdeklődésére a német szakember, aki nyolc napja a németektől Gelsenkirchenben elszenvedett 2-0-ás vereség után még azt mondta, érthetően kissé fáradtak voltak a tanítványai a kemény munka hatására.

Az Eb-re 44 év után kijutott magyar válogatott elsőként kedden Ausztriával csap össze Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én, Lyonban Portugália lesz az ellenfele.

Top 0