• Külföld
Faktor

Kávézóból mentek haza a megtámadott fiatalok, háromra nőtt a halálos áldozatok száma

Három sebesültet még kórházban ápolnak.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Kedden nőtt az előző esti malmői lövöldözés halálos áldozatainak száma, miután egy harmadik sebesült is belehalt sérüléseibe a kórházban - közölte a svéd rendőrség. Három sebesültet jelenleg is kórházban ápolnak.

A korábbi rendőrségi közlemény két halottról, egy 18 éves fiatalemberről és egy 29 éves férfiról tájékoztatott, akiknek életét már nem tudták megmenteni az orvosok. Három, 21 és 32 éves kor közötti sebesültet jelenleg is kórházban ápolnak. Állapotuk súlyos, de stabil - mondta az újságíróknak Stefan Sintéus malmői rendőrfőnök.

Mindnyájan ismertek voltak a rendőrség számára mint bűnbandák tagjai, és mint akik súlyos bűncselekményekben érintettek

- tette hozzá. A rendőrség gyilkosság és szándékos emberölés ügyében indított nyomozást. Az Aftonbladet helyi napilap úgy értesült, hogy az incidens egy rendőrőrs közelében történt, így a rendőrök gyorsan kiértek a helyszínre. Hírügynökségi jelentések szerint az áldozatok éppen egy internetes kávézóból távoztak, amikor rájuk lőttek.

Szemtanúk az újságnak arról számoltak be, hogy 15-20 lövést hallottak. Egyes szemtanúk szerint a lövéseket egy automata fegyverből adták le. Van néhány bandaháború, amely feltételezésünk szerint jelenleg is tart, ez egyike azoknak - mondta Sintéus, hozzátéve: a rendőrségnek nem volt előzetes információja egy lehetséges lövöldözésről.

Kommentek:

Top 16