• Külföld
Faktor

Muszlim motorosok leptek el több várost is

A fokozódó muszlimgyűlölet miatt döntött úgy egy motoros csoport, hogy megvédik hittársaikat - eddig három német városban jelentek meg.

A Hells Angelst idéző csoport a „Németország muszlimjai” nevet vette fel, és Mönchengladbach, Münster és Stuttgart városában járőröznek motorjaikkal - írja az Express.

Az egyenruha része a fekete bőrdzseki, amelyen a csapatnév mellett egy egy ujjal az égre mutató kéz látható, amely azt szimbolizálja, hogy csak egy isten, Allah létezik. Emellett két szám, az 1438 és a 713 került még fel a logóra. Előbbi a muszlim naptár szerint az idei évet jelöli – a muszlimok 622-től számolják az éveket, ekkor vonult Mohamed próféta híveivel Mekkából Medinába –, míg az utóbbiból a hetes a latin ABC hetedik betűjét, a G-t, míg a 13. az M-t jelöli, azaz a csoport monogramját (Germany’s Muslims).

A csoportot Marcel Kunst alapította, aki 14 éves korábban tért át az iszlámra – akkor vette fel a Mahmud Salam nevet. A Németország muszlimjai kiáltványa szerint ők minden vallást tisztelnek, és nem akarják senkire sem ráerőltetni a sajátjukat. Az erőszak szigorúan tilos a csoporttagoknak, még önvédelmi helyzetben sem üthetnek, különben azonnal megszüntetik a verekedő tagságát.

A csoport három városban való megjelenésének azonban nem sokan örültek: a lakosok gyanakodva, félve tekintenek a motorosokra, míg a rendőrök szoros megfigyelés alatt tartják az „önjelölt igazságosztókat”. Eddig még nem okoztak problémát, de Németországban is egyre feszültebb a helyzet.

Kommentek:

Top 0