• Külföld
Faktor

Muszlim motoros banda tagjai terveztek merényletet Belgiumban

Egy muszlim motoros bandához, a Kamikaze Ridershez tartozik az a két férfi, akit kedden tartóztattak le Belgiumban. A hatóságok úgy tudják, szilveszterre terveztek terrortámadásokat.

A zsúfoltabb nyilvános helyeket célozták volna meg. Ilyen lett volna a brüsszeli Grand-Place, a főváros főtere is, de a rendőrség és a hírszerzés szerint több helyen is akartak támadni. Azért tervezték szilveszterre az akciókat, hogy minél több embert támadhassanak, hiszen ilyenkor sok ember gyűlik össze az utcákon, hogy az év végét ünnepeljék.

A Kamikaze Riders motoros banda néhány tagja. Fotó: facebook.com/Kamikaze-riders-915197365171150

A Kamikaze Riders motoros banda néhány tagja. Fotó: facebook.com/Kamikaze-riders-915197365171150

Egy belga terrorelhárítási szakember a CNN-nek azt mondta, hogy az Iszlám Állam inspirálta a támadást, de nem ők szervezték. Lefoglalták a két letartóztatott férfi számítógépeit, a lakásaikon katonai jellegű gyakorlóruhákat és Iszlám Államos propaganda anyagokat is találtak. Fegyver azonban nem került elő a lakásokból, de a rendőrök feltételezik, hogy könnyen hozzájuthattak volna, mert már vettek részt rablásban is. Egy ideje megfigyelték őket a belga terrorelhárítás emberei, és úgy tartják, hogy helyi terrorista csoportok vezetői lehettek. 

Top 0