• Külföld
Maksa Mónika

Muszlim diáktársuk email fiókjából küldtek bombafenyegetést felsős diákok

A muszlim diák címéről írt email tárgya "bomba" volt és több mint 600 címzett kapta meg. A címzettek között a Washington Latin Public Charter School jelenlegi és volt diákjai szerepeltek. Az iskola hivatala szerint az üzenetet valójában két felsős diák küldte viccből.

Az iskola igazgatója, Martha Cutts elmondta, hogy a gyerekeket erőszakkal való fenyegetés miatt kirúgták az iskolából. Az igazgató hozzátette, hogy a fenyegetés miatt nem aggódott, mert nem tartotta valósnak, de az ilyen ügyeket akkor is komolyan kell venni. A tanulókat ugyanis könnyen felkavarhatja egy ilyen üzenet.

Az emailt szerdán küldték el, szövege pedig csak annyi volt:

„Pénteken nagy bumm lesz.”

A San Bernardino-i és a párizsi terrortámadások miatt sok iskolában feszült a légkör. Pénteken több Boston környéki iskolát kellett evakuálni, miután telefonos bombafenyegetést kaptak.

Forrás: Washington Latin Public Charter School

Forrás: Washington Latin Public Charter School

Ibrahim Hooper szerint a muszlim tanulókat az utóbbi években egyre többször bántják diáktársaik, a mostani emailt pedig muszlimellenes gyűlöletkeltésnek kell tekinteni. A szóvivő a muszlimok által elkövetett San Bernardino-i és a párizsi terrortámadásokat is okolja az eset miatt, de szerinte Donald Trump muszlimellenes retorikája is táplálja az iszlamofóbiát – írja az Independent.

A két diákot kirúgták az iskolából. Ilyenkor az igazgató az egész iskola előtt számol be a kirúgás okáról, neveket viszont nem említ. Szerinte tanulságos az eset, hiszen a diákok megtanulhatják, hogy mindig ki kell jelentkezni az email fiókjukból. Az igazgató hozzátette, hogy az email a szavak erejét is megmutatta, ezzel pedig azt, hogy átgondoltan kell fogalmazni. Martha Cutts azt mondta:

„Van egy mondás az iskolánkban, ez pedig úgy szól, hogy a szavak számítanak.”

Top 16