• Külföld
Faktor

Megjárta a poklot a kislány, akit muszlimmá akartak nevelni

Borzalmas fél évet tudhat maga mögött egy londoni kislány: az 5 éves gyereket kiemelték szegény körülmények között élő családjából, és egy muszlim árvaházba helyzeték. Ott viszont a nevelők mindent megtettek azért, hogy "kineveljék belőle a kereszténységet".

A kislánytól elvették az összes olyan személyes tárgyát, ami keresztet ábrázolt, és kötelezték arra, hogy tanuljon arabul – mivel rajta kívül senki nem beszélt angolul az intézményben. A lánynak kötelezően nikábot kellett hordania, és mikor egyszer édesanyja a kedvenc ételét, spagetti carbonarát küldött neki, a tésztát azonnal kidobták, mert szalonna is volt benne, disznóhúst azonban a muszlimok nem ehetnek - írja a Daily Mail.

A kislány két muszlim árvaházban is megfordult a hat hónap alatt. Az egyik intézményben egy angolul alig beszélő nevelő azt próbálta beleverni a kislányba, hogy a karácsony és a húsvét őrültség, az európaiak pedig „hülyék és alkoholisták”.

A kislány annyit sírt az állandó, indokolatlan szigor miatt, hogy végül orvoshoz került, ekkor derült ki, hogy miken ment keresztül. A hatóságok most vizsgálatot indítottak, mivel a szegény körülmények közül kiemelt gyereknek támogatásra lett volna szüksége, ehelyett az árvaházban elnyomták a kulturális, vallási és nyelvi hátterét, és ráerőltettek egy idegen közeget. A kislány most angol nevelőszülőknél él.

Kommentek:

Top 0