• Tech
Faktor

Munkanélküli lett, hogy egész nap Pokémonokra vadászhasson

Új-Zélandon egy fiatalember otthagyta az állását, mert egész nap Pokémonokra akart vadászni. A Pokémon Go még csak egy hete jelent meg az okostelefonokra, de máris vannak olyanok, akik csak és kizárólag a játéknak szentelik az életüket.

Forrás: Instagram/tomblebee

Forrás: Instagram/tomblebee

Tom Currie főállású Pokémon-vadász lett: minden reggel megtölti a kávés termoszát, a hátizsákjába bedob még egy esőkabátot is a biztonság kedvéért, utána pedig elindul játszani, az időjárási körülmények nem is számítanak neki.

Currie két hónap alatt körbeutazta Új-Zélandot, hogy befoghassa az összes Pokémont. Kevesebb, mint hét nap alatt 20 busztúrára fizette be magát, és elég eredményesen keresgél: az eddig kiadott 151 lényből kilencvenet befogott.

Kalandra vágytam. Az elmúlt hat évet végigmelóztam, elkeseredetten kerestem az alkalmat, hogy elmenjek egy hosszabb pihenőre. A Pokémon Go pedig megadta nekem az esélyt arra, hogy éljek ezzel az álmommal.

Currie bevallása szerint egyszerre feldobott és kimerült, minden nap hajnali háromkor kell, esténként pedig szinte elájul, annyira álmos. Ennek köze van ahhoz, hogy minden egyes nap rengeteg kilométert tesz meg gyalog.

Körülbelül 100 Pokémon-vadász van, csomó közülük otthonülő-típus, és nagyon visszahúzódóak. A vadászat rántja vissza őket a való világba.

Currie ott spórol, ahol csak tud, este nem panzióban vagy szállodában lakik, inkább valamelyik közeli barátja kanapéján pihen, vagy hátizsákos turistákkal próbál fedett helyet találni magának.

A vadászok közben felkeltették a cégek figyelmét, a közlekedési vállalatok már megkeresték Currie-t, hogy egy kis reklámért cserébe elszállítják a sziget távoli pontjaira. Currie már kapott támogató üzeneteket az Egyesült Államokból, Írországból, Kanadából és még Indiából is. Érdemes egy pillantást vetni a 24 éves fiú Instagram-oldalára is.

Nem ismerem a játékot, de Tom nagyon szerette a rajzfilmet gyerekkorában. Örülök neki, hogy élvezi az életét, közben pedig felfedezi Új-Zélandot. Teljes mértékben támogatom őt.   

– nyilatkozta Currie édesanyja. 

Kommentek:

Top 0