• Élet
Faktor

Szakértők állítják: délelőtt 10-kor vagy délben kell kezdeni a munkát

Így biztosan mindenki ki tudja aludni magát.

Illusztráció.

Illusztráció.

A legjobb lenne, ha a dolgozóknak 10-re vagy délre kéne bejárniuk a munkahelyre – állítja Dr. Paul Kelley alváskutató. Szerinte az alkalmazottak sokkal egészségesebb és produktívabbak lennének, ha később kezdhetnék a munkát.

Kelley, aki korábban tanárként is dolgozott, diákjainak megengedte, hogy 10-kor kezdjenek. „A nyugati világban a felnőttek átlagosan 6,5 órát alszanak éjjel, amíg dolgoznak, pedig a tudomány is megmutatta, hogy legalább nyolc órára van szükségünk” – mondta a kutató, aki a Body Clocks, azaz Testünk órája című könyv szerzője is.

A kutató szerint a 10 órás munkakezdés lenne a legigazságosabb mindenkivel, de vannak dolgozók, akiknek akár délig is várniuk kéne a munkával – ezzel fel lehetne számolni az egyre terjedő és igen veszélyes alváshiányt – írja a Metro.

Ahhoz pedig, hogy rendesen tudjunk aludni, ki kell alakítanunk egy rutint. Alvás előtt el kell lazulnunk, a technológiát pedig abszolút ki kell zárni a hálószobából. Dr. Jessica Alexander, alvástanácsadó szerint ezzel az agyunkat és biológiai óránkat beprogramozhatjuk arra, hogy mikor kell este lefeküdni és reggel felkelni.

Kommentek:

Top 0