• Belföld
Faktor

Ezért retteg a főnöke, ha kikezd a kollégájával

Sokan tartanak attól, hogy a munkahelyi románc kellemetlenségekkel jár és feszültséget teremthet. Nem is vágnak bele, mert félnek, hogy vagy a főnökük vagy a partnerük fogja kirúgni őket.

Az emberek idejük jelentős részét a munkahelyen töltik, ezért szinte elkerülhetetlen, hogy a cégnél is ismerkedjenek. A DreamJo.bs és az NRC Marketingkutató Zrt. közös felméréséből is az derült ki, hogy a kollégák 71 százalékát egyáltalán nem zavarják a céges románcok, sőt a dolgozók mindössze 5 százalékának okoz frusztrációt kollégái ilyen kapcsolata.

Illusztráció.

Illusztráció.

A munkahelyi románcok azonban aggaszthatják a munkaadókat. A Blikk szerint féltik a produktivitást, a kapcsolat hatását az irodai morálra, azt, hogy mi fog történni, ha esetleg véget ér a kapcsolat. Ezek a fenntartások érthetőek, de könnyen teremthetnek fölöslegesen fullasztó környezetet – mondja Németh Anna, a DreamJo.bs társalapítója, aki arra biztatja a munkáltatókat, hogy ők is örüljenek a kollégáik boldogságának, de vonjanak tiszta határokat azzal kapcsolatban, hogy mi elfogadható a munkahelyen.

Kommentek:

Top 0