• Krimi
Faktor

Mindenki otthon volt, amikor kifosztotta a belvárosi lakást

Az ellopott értéktárgyak azóta sincsenek meg, de a tolvajt már elfogták.

A rendőrök a lakásán fogták el azt a férfit, aki betört egy józsefvárosi lakásba, miközben a lakók otthon voltak, és többek között ezüst evőeszközkészletet, valamint egy Munkácsy-festménymásolatot is ellopott.

A 42 éves budapesti A. Attila január 1-jén délután Budapest VIII. kerületében, egy Leonardo da Vinci utcai házba tört be úgy, hogy közben a lakók is otthon voltak. A férfi ellopott egy Munkácsy-festménymásolatot, egy zsúrkocsit, egy kerámiatálat és egy 24 darabos, ezüst evőeszközkészletet. Az ott lakók eközben semmit nem vettek észre, mert éppen egy másik helyiségben tartózkodtak. Amikor később meglátták, hogy a fiókok kihúzva, a bejárati ajtó tárva-nyitva van, azonnal hívták a rendőrséget.

A nyomozók a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították az elkövetőt, és január 5-én a ferencvárosi lakásán elfogták. A rendőrök a házkutatáskor megtalálták a férfi bűncselekménykor viselt ruháját, de az ellopott értéktárgyakat nem.

A józsefvárosi nyomozók A. Attilát őrizetbe vették és lopás miatt kihallgatták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai a férfi előzetes letartóztatását kérték, amelyet az illetékes bíróság hétfőn elrendelt - írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0