• Külföld
Faktor

Nőtt az áldozatok száma: összedőlt egy lakóház, rengeteg a halott

Eddig 15 túlélőt sikerült kimenteni a romok alól.

Harmincháromra nőtt a mumbai házomlás áldozatainak száma, feltehetőleg tíz ember még mindig a romok alatt van. Eddig 15 túlélőt sikerült kimenteni a romok alól.

A többemeletes ház csütörtökön omlott össze kétnapi heves esőzés után. A rendőrség szerint 33 holttestet emeltek ki a romok alól péntek hajnalig, és kevés a remény arra, hogy 24 órával a katasztrófa után még túlélőkre találjanak - írja az MTI. A hatóságok nem tudják pontosan, hányan voltak az épületben, becslésük szerint még tízen lehetnek a romok alatt.

A Mumbai déli részén álló, 117 éves, ötszintes épületet hat évvel ezelőtt lakhatatlanná nyilvánították, de lakói nem költöztek el. A házban kilenc család lakott, és a földszintjén óvoda működött, de a csütörtök reggeli házomlás még azelőtt történt, hogy a gyerekek odaértek volna. A földszinten raktárak voltak, nem kizárt, hogy már ott voltak a dolgozók.

Mumbaiban kedden 315 milliméternyi eső esett, 2005 óta ez volt a leghevesebb esőzés a megapoliszban. Mumbai házainak ezrei százévesnél idősebbek, alapzatukat meggyengítették az évenkénti monszunesők.

Kommentek:

Top 0