• Külföld
Faktor

Döbbenetes divat: muszlim nevet kapnak a kisbabák

Lassan már a Muhammad a legnépszerűbb keresztnév szomszédainknál.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Kétségbeejtő trendforduló zajlik Európában: tavaly már Ausztriában is a muszlim Muhammed volt a harmadik legnépszerűbb, újszülötteknek adott keresztnév - írja a Breitbart.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A statisztikák alapján már csak Alexanderből és Maximilianből született több 2017-ben, mint Muhammedből. A helyzetet némiképp árnyalja, hogy az osztrák hivatalok statisztikáikban nem bontják külön, ha egy nevet többféleképpen is lehet hivatalosan használni, így a Muhammedek a Mohamadokkal, Muhammetekkel és Muhamadokkal együtt értek fel a harmadik helyre.

  A jelenség azonban mindenképp baljós, azt mutatja, hogy Ausztriában is  jelentős kulturális változások zajlanak, a migránsválság révén megerősödött a muszlim populáció az országban, akik sokkal termékenyebbnek bizonyulnak az eredeti lakosságnál.

  A trendforduló pedig nem csak Ausztriára jellemző: Angliában és Walesben 2011 óta lépked folyamatosan egyre előrébb a népszerűségi listán a Muhammad név, míg tavaly végül felért a csúcsra.

  A női nevek terén azonban Ausztriában sincs változás: a 2017-ben született kislányok közül a legtöbbnek a Sophia, a Sara és az Anna nevet adták a szülei.

  Kommentek:

  Top 16