• Politika
Faktor

Mráz Ágoston Sámuel a Faktornak: az új államtitkár új helyzetet teremt

A kormány a konfliktusok megoldására törekszik és az új államtitkár személye új helyzetet teremt a kormányzat és pedagógusok egyeztetésében- így értékelte Czunyiné Bertalan Judit leváltását és Palkovics László kinevezését a Faktor kérdésére Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet elemzője.

Palkovics László felsőoktatási államtitkárként már bizonyított, békét tud tartani a különböző érdekcsoportok között – mondta. Ez a készség predesztinálja erre a feladatra, és megadja a lehetőségét annak, hogy az ágazati béke helyre álljon.

Mráz Ágoston Sámuel úgy fogalmazott: a közoktatással elégedetleneknek most el kell választani a rendszer ellenfeleit a rendszer működésének kritikusaitól. Hozzátette azt is, hogy biztosan lesznek csoportok, pártok, amelyek az új vezető ellenére kitartanak tiltakozásuk mellett, de nem valószínű, hogy a pedagógusok csendes többsége is a konfrontációban lenne érdekelt. A többség aligha legitimálja a fundamentális ellenzéki kisebbséget.

Arról, hogy Palkovics László most egy személyben látja el a közoktatással és a felsőoktatással járó államtitkári feladatokat, Mráz Ágoston Sámuel azt mondta, hogy erre már volt példa. 2010-2012 között a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, majd átnevezve az Emberi Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára Hoffmann Rózsa volt.

Top 0