• Kultúra
Faktor

Szomorú hetet tudnak maguk mögött a mozik

A Stephen King regénysorozatának alapján készült A Setét Toronyra váltottak a legtöbben jegyet Észak-Amerikában az év eddigi leggyengébb hétvégéjén.

A Sony és az MRC produkciójában, mintegy 60 millió dolláros (15,5 milliárd forint) költségvetéssel, Idris Elba és Matthew McConaughey főszereplésével forgatott fantasy mindössze 19,5 millió dolláros jegyárbevételt követelt el a nyitó hétvégén - írja a Hollywood Reporter.

A filmben Elba harcost játszik, aki eltökélten küzd a feketébe öltözött emberrel - McConaughey -, hogy megvédje a Setét Tornyot, amelyik az univerzumot óvja a sötétségtől.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A film megelőzte a három hete futó Dunkirk-öt, amelyik újabb 17,6 millió dollárt gyűjtött a jegypénztáraknál, így észak-amerikai bevétele 133,6 millióra nőtt.

    A harmadik és negyedik helyen szintén korábban debütált alkotások, Az Emoji-film című animáció és a Girls Trip végzett, megelőzve a frissen bemutatott Kidnap című thrillert, melyben a Halle Berry alakította anyát semmi sem állíthatja meg, hogy elrabolt kisfiát visszaszerezze. A Kidnap 10,7 millió dolláros árbevétellel nyitott.

    A hétvége harmadik bemutatója az Oscar-díjas Kathryn Bigelow első alkotása a 2012-es Zero Dark Thirty - A bin Laden-hajsza után. A film, amely az 1967 nyarán kitört detroiti lázongások történetét meséli el, csak 7,25 millió dolláros eredménnyel zárta a hétvégét, így csak nyolcadik lett a sikerlistán.

    Kommentek:

    Top 16