• Sport

Újabb Mourinho-botrány, 50 ezer fontot kell fizetnie

Súlyos pénzbüntetést és egy meccses eltiltást kapott José Mourinho az Angol Labdarúgó-szövetségtől. A Chelsea menedzsere a Southampton ellen elveszített mérkőzés után azt mondta, hogy a bírók féltek megadni a csapatának egy tizenegyest.

Fotó: Europress - Ian MacNicol/AFP

Fotó: Europress - Ian MacNicol/AFP

Mourinho szerint a csapatát állandó támadások és kritikák érik, ezért is féltek megadni nekik a tizenegyest azon a bizonyos meccsen (Radamel Falcao sárgát kapott színészkedésért, miután átesett a kapuson). A portugál edző azt állítja, hogy ez a döntés mentálisan összetörte a csapatát, a játékosok teljesen elveszítették az önbizalmukat. Utána hozzátette, hogy a szövetség megbünteti majd, ha akarja, mert rá más szabályok vonatkoznak, mint a többi edzőre.

A büntetés tényleg nem maradt el: Mouinhónak 50 ezer fontot kell fizetnie, ráadásul a Chelsea következő mérkőzésen nem mehet be a stadionba. Mourinho szégyennek nevezte a pénzbüntetést, aztán újra elmondta, hogy más edzőket olyan dolgokért nem büntetik meg, amiért őt igen.

Nem ez az első esetMourinho nem először került ilyen helyzetbe, a múlt hónapban a klub korábbi orvosára, Eva Carneiróra tett kijelentései miatt indítottak ellene vizsgálatot. Tavaly azért büntették meg, mert azt mondta, hogy a bírók hadjáratot indítottak a Chelsea ellen. Szintén tavaly hivatalos figyelmeztetést kapott a Stoke City elleni meccs előtt.

A bajnoki címvédő Chelsea jelenleg csak 16. a tabellán, szombaton az Aston Villával játszanak. Mourinho korábban azt mondta, hogy magától nem megy el, a Chelsea-nek ki kell rúgnia őt, ha más edzőt akar. A csapat aztán kiadott egy közleményt, amelyben kiállt mellette.

A játékosai már nem bíznak benne?A London Evening Standard keddi cikkében arról írt, hogy több játékos is elégedetlen amiatt, hogy Mourinho a médiában őket és az edzői stáb többi tagját kritizálja. Mourinho szerint szégyen, hogy megpróbálják elrontani a munkáját ilyen cikkekkel, azt mondta, hogy a válogatott meccsek alatt bármelyik játékosa panaszkodhatott volna a médiának, mégsem tették, mert gondolnak rá és a csapatra.  

Top 0