• Sport

Mourinho lehet a világ legjobban fizetett edzője

Hónapok óta csak találgat az angol sajtó, hogy mi lesz José Mourinho, a Chelsea-től kirúgott portugál edző sorsa. A legvalószínűbb megoldás, hogy a Manchester United kispadján Louis van Gaalt fogja váltani, sőt, többet fog keresni, mint korábban bárki.

Fotó: Europress - Clive Rose/Getty Images

Fotó: Europress - Clive Rose/Getty Images

Az angol Sun értesülései szerint José Mourinho a Manchester United edzőjeként nyártól rekordot jelentő összeget fog keresni. Éves fizetése 20 millió font (8 milliárd forint) lesz, mivel a lap értesülései szerint a menedzser három évre szóló, 60 millió fontos megállapodást kötött a manchesteri csapattal.

Mourinhót fél éve rúgták ki a Chelsea csapatától, miután a csapat azok ellenére nagyon rosszul szerepelt, hogy a bajnokságot megnyerték tavaly. Ez a fizetés még annál is nagyobb lehet, amennyit Josep Guardiola kaphat a Manchester Citynél, ő állítólag évi 15 millió fontért költözik Münchenből Manchesterbe a nyáron.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Mourinho azt mondta, hogy a nyártól valószínűleg már lesz csapata, sőt olyan hírek is kiszivárogtak, hogy a portugál edző egy előszerződést is aláírt már az angol egyesülettel. Ezt most cáfolja az újság, szerintük ilyen egyesség nincs, a két fél között csak szóbeli megállapodás született. A hivatalos bejelentésre májusban kerülhet sor.

Mourinho korábban is volt már a Premier League legjobban fizetett edzője, a Chelsea-nél évi 13 millió fontot keresett nem hivatalos információk szerint.

A Manchester United jelenleg a hatodik helyen áll az angol bajnokságban, korábban kiestek már a Bajnokok Ligájából, az Európa-ligából és a Ligakupából is. Az egyetlen sorozat, ahol még esélye lehet a manchesteri csapatnak trófeát nyerni, az az FA-kupa. Április 13-án megismételt mérkőzésen dől el a sorsuk a továbbjutásról a West Ham ellen. Könnyen elképzelhető, hogy első évében Mourinho az Európa-ligában lesz edző, igaz a BL-t jelentő negyedik helytől csak egy pont választja el a Manchester Unitedet.

Top 0