• Sport
Faktor

Mourinho is kampányol a portugál elnökválasztás előtt

José Mourinho, a világ egyik leghíresebb fociedzője videóüzenetben beszél arról, hogy miért a jobbközép Marcelo Rebelo De Sousa a megfelelő jelölt a január 24-i portugál elnökválasztáson. Szerinte Portugáliának egy "győztes" elnökre van szüksége, aki emellett karizmatikus is.

Rebelo de Sousa korábban a mérsékelt jobboldali Szociáldemokrata Párt vezetője volt, az utóbbi időben pedig egy népszerű TV műsort vezetett. Sousa a közvélemény-kutatások szerint hatalmas esélyese a vasárnapi választásnak – írja a Guardian.

Mourinho a Chelsea edzőjeként (Fotó: Europress - AFP/ Glyn Kirk)

Mourinho a Chelsea edzőjeként (Fotó: Europress - AFP/ Glyn Kirk)

„Ez az első alkalom, hogy nyilvánosan támogatok egy jelöltet, mert úgy gondolom, Portugáliának nagyobb szüksége van arra, hogy jó döntést hozzon, mint bármikor korábban” – mondja Mourinho a videóban.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Mourinho szerint „egy győztesre van szükségünk, de nem csupán egy győztesre, hanem olyan jelöltre, aki karizmatikus is. Portugáliának most olyan jelöltre van szüksége, aki egyesíti ezt a két tulajdonságot. Ezért minden fenntartás nélkül vállalom nyilvánosan: Marcelora szavazok, és azért teszek így, mert biztos vagyok abban, ő a megfelelő választás számunkra.”

    Top 16