• Sport
Faktor

Mourinho állítólag előszerződést kötött a Manchesterrel

Az El País című spanyol lap úgy értesült, hogy José Mourinho előszerződést kötött a Manchester Uniteddel. Az egyik olyan forrásukra hivatkoznak, aki Jorge Mendes cégénél dolgozik - Mendes sok játékosnak és edzőnek, köztük Mourinhónak is az ügynöke.

Fotó: Europress - Shaun Botterill/Getty Images

Fotó: Europress - Shaun Botterill/Getty Images

A Chelsea-től a szezon közben a gyenge eredmények miatt kirúgott Mourinho a múlt héten jelentette ki, hogy nyáron szeretne már munkába állni, majd hozzátette, hogy sok hazugságot olvasott és hallott már a jövőjével kapcsolatban. Az El País azt is tudni véli, hogy a United az előszerződés ellenére (amit állítólag már egy hónapja aláírtak) meg meggondolhatja magát, és kinevezhet más edzőt Louis van Gaal helyére, ha valóban elküldik a holland edzőt. Ugyanakkor ötmillió fontot kellene fizetniük, ha május elsejéig nem írják alá Mourinhóval a végleges szerződést, és ez további 10 millió fonttal emelkedhet, ha nem történik meg június első napjáig sem.

A spanyol lap azt is megemlíti az írásában, hogy nem mindenki van meggyőződve arról a klub körül, hogy a folyamatosan botrányokat generáló Mourinho lenne a megfelelő választás, sokan tiltakoztak ellene, például a csapat legendás edzője, Sir Alex Ferguson, vagy éppen Sir Bobby Charlton. Állítólag a Real Madrid is érdeklődik Mourinho iránt, szeretnék visszavinni a spanyol fővárosba abban az esetben, ha kirúgják Zinedine Zidane-t, de Mourinho inkább Manchesterben szeretne dolgozni. A barátainak is erről beszélhetett, ezt már kész tényként kezelik Angliában.   

Top 0