• Sport

Mourinho a Manchester United új edzője a BBC szerint

A BBC értesülései szerint a portugál José Mourinho megállapodott a Manchester United labdarúgó csapatával, és júliustól átveszi Louis van Gaal helyét. A portugál edzőt decemberben rúgták ki a Chelsea-től. A Manchester, bár a kupát megnyerte, a bajnokságban csak az ötödik helyen végzett, így jövőre nem indulhat a Bajnokok Ligájában.

Fotó: Europress - Clive Rose/Getty Images

Fotó: Europress - Clive Rose/Getty Images

A BBC Sport tényként kezeli, hogy edzőváltás lesz a Manchester United kispadján. A lap értesülési a szerint az 53 éves portugál edző a Manchester United-Crystal Palace FA-kupa döntője előtt írt alá. A váltás oka, hogy bár az FA-kupát megnyerte a manchesteri együttes, a bajnokságban csak ötödikek lettek, így nem indulhatnak a BL-ben.

Az oldal azt állítja, hogy a hivatalos bejelentésre már jövő héten sor kerül, de előtte Louis van Gaallal kell a szerződést felbontani. A holland edző a kupadöntő után nem beszélt a sorsáról, sőt inkább odaszólt az újságíróknak

Megmutatom nektek a kupát, és nem beszélek a jövőmről veletek drága barátaim, akik már fél éve kirúgtatok innen. Remélem, még találkozunk, nem akarok arról beszélni, hogy elhagyom a klubot

- mondta van Gaal.

Van Gaal szerződéséből még egy év van hátra. Miután a csapat 250 millió fontot költött új játékosokra, a csapat a csalódást keltő ötödik helyen végzett a Premier League-ben, sőt a Bajnokok Ligája csoportköréből sem jutott tovább, így valószínűleg a holland edzővel szerződést bontanak.

Mourinhót decemberben rúgták a ki a Chelsea-től azért, mert a csapat azok után, hogy bajnok lett a 2014/2015-ös szezonban, nagyon rosszul szerepelt idén, a bajnokság felénél csak néhány pont választotta el őket a kieső helyek egyikétől. A londoni klub végül 50 ponttal a 10. helyen zárta a szezont.

Top 0